maandag 18 oktober 2010

Banana Cupcakes (Ei / Melkvrij)

1 1/2  cups zelfreizend bloem
1 tsp  kaneel of speculaaskruiden
1/2 tsp zout
1 tsp baking soda
3 bananen, rijp
3/4 cups suiker
1 ei vervanger (ik gebruik NoEgg)
1/3 cup olie
1 tsp vanilla extract
2 tbsp water

Verwarm de oven 180C.

Zeef in een kom: Bloem, kaneel/speculaaskruiden, zout, baking soda efen door elkaar roeren met een vork.
Zet dit even aan de kant en prak in een andere kom de bananen met het suiker, ei (vervanger), olie en water.
Meng nu de inhoud van de andere kom samen met het bananenprutje.
Mixen tot het lekker smooth is.
Vul nu je cupcake vormpjes en dan de oven in.



Mijn kinderen (en de buren) vonden ze heeeeerlijk :)

Ik had zelf mini cupcakes (c.a. 30 stuks) van gemaakt zodat onze kleine meid ze ook gewoon als een echte cupcake kon eten. En eigenlijk is zo klein toch precies goed voor kindjes.

Variatie: Peer
Je kunt de bananen ook vervangen door peren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten