vrijdag 19 november 2010

Pepernoten

Hoera het is weer pepernoten tijd. Van de week was het prima weer om weer eens te bakken.
Kindjes lekker aan het spelen, mama aan het kokkerellen.

1e poging was niet zo denderend, ik had besloten de versie met stroop te proberen... Na het hele bak ritueel geproefd... paar keer, nee, niet mijn smaak.
Dus gewoon nog 2e poging gedaan, op de suiker manier.
Jammie gewoon.

Ingrediƫnten:
1/2 cup zelfreizend bloem
1/4 cup bruine suiker
1/4 cup boter (koud)
1 tsp speculaaskruiden
snufje zout

Verwarm de oven op 160C. Doe alle ingrediĆ«nten in een kom en dan kneden met je handen tot alles goed door elkaar zit en je een stevig geheel hebt. Dan even een uurtje in de koelkast. En na dat uurtje kleine balletjes deeg maken, zo groot als een knikker, deze op je ingevette bakplaat verdelen en die dan met je duim iets platmaken.
In ongeveer 12 minuten zijn ze klaar. Als ze er net uitkomen zijn ze nog zacht, met afkoelen worden ze harder. 

Geniet van je pepernoten.

Volgens mijn oudste pietje, veeeel te weinig gemaakt. :)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten